Kocham kawę GORILLA! Kocham jej zapach, smak i aromat. Lubie delektować się tym momentem, gdy filiżanka z aromatyczną zawartością zbliża się do moich ust, a pociągający zapach pobudza moje zmysły. Chwila z kawą to moja mała chwila luksusu w ciągu zabieganego dnia. Osobiście bez kawy nie wyobrażamy sobie życia i ani jednego przepracowanego dnia, a poranka w zupełności.
Poniżej chciałabym przedstawić kilka moich ulubionych wariantów kawy GORILLA, które kocham za oryginalny i wyrazisty smak.
PERU TUNKI
https://gorillacoffee.pl/produkt/peru-tunki/
Kawa o kremowo-orzechowym smaku. Zbalansowane czekoladowe body, podkreślone przyjemną cytrusową kwasowością.
- Kraj pochodzenia: Peru
- Region: Tampobata Valley
- Plantacja: Tunki
- Ziarno: 100% Arabika
- Wysokość upraw: 1700 m n.p.m
- Odmiana botaniczna: Bourbon, Caturra, Catimor
- Metoda obróbki ziaren: Washed
- Rekomendacja zaparzania: Ekspress, French Press
Ta kawa ma pociągający aromat delikatnej deserowe czekolady, a jej zapach jest niesamowicie przyjemny i długo unosi się w mieszkaniu po zaparzeniu. To kawa, która idealnie pasuje mi do popołudniowego ciasta po pracy, gdy zależy mi na odprężeniu. Czasem dodaję do niej trochę posypki cynamonowej, co raze z czekoladą tworzy efekt zniewalający.
GORILLA POWER BEAN
https://gorillacoffee.pl/produkt/gorilla-power-bean/
Wyrazista kawa o aromacie cynamonu i porzeczek oraz wyraźnym finiszu prażonego karmelu.
- Kraj pochodzenia – Rwanda, Indonezja, Gwatemala, Kostaryka
- 100% Arabika
- Odmiana botaniczna – Burbon
- Metoda obróbki ziaren – Washed
- Rekomendacja zaparzania: Espresso
Ten wariant kawy jest moim ulubieńcem, jeśli z rana pragnę obudzić się i dodać energii. Świetnie odświeża także umysł w pracy, rozjaśnia myśli. Tak, jak rekomenduje producent w wydaniu espresso jest najlepsza. Niesamowicie mocna w smaki ale nadal łagodna dla żołądka. To jedyna kawa, którą mogę pić bez mleka z uwagi na bogactwo smaku.
Organic Brazil – Fazenda Camocim
https://gorillacoffee.pl/produkt/organic-brazil-fazenda-camocim/
Kawa o łagodnym, zbalansowanym smaku z wyraźną nutą kakao, posmakiem orzechów i cynamonu.
- Kraj pochodzenia: Brazylia
- Region: Pedra Azul/Espirito Santo
- Plantacja: Fazenda Camocim
- Kawa organiczna: Plantacja biodynamiczna
- Ziarno: 100% Arabika
- Wysokość upraw: 1200 m n.p.m
- Odmiana botaniczna: Red Iapar 59
- Metoda obróbki ziaren: Pulped Natural
- Rekomendacja zaparzania: Ekspress, French Press
To moja ulubiona kawa do robienia latte. I jest to kawa, którą kocham pić w weekendy, gdy mam więcej czasu aby się ją delektować. Celebruję jej picie, zatem tylko w domu. Pomaga mi w odpoczynku, uspokojeniu umysłu, nabraniu dystansu. Celebrowanie picia tej kawy daje mi poczucie, że funduję sobie rozrywkę w prawdziwie ekskluzywny sposób. Połączenia kakao, orzechu i cynamony ma działanie uspokajające.
Chocolate Pride Espresso
https://gorillacoffee.pl/produkt/chocolate-pride-espresso/
Zbalansowana kawa o niskiej kwasowości i wyraźnym aromacie czekolady i orzechów. Doskonała jako espresso jak również podstawa do kaw mlecznych.
- Kraj pochodzenia – Brazylia, Kolumbia, Kostaryka
- 100% Arabika
- Odmiana botaniczna – Burbon
- Metoda obróbki ziaren – Washed
- Rekomendacja zaparzania: Espresso, Kawiarka
Ta kawa nadaje akcent każdemu towarzyskiemu spotkaniu. Jest nieodłącznym elementem rozmowy, wspólnego wyjścia z przyjaciółmi, czy po prostu spotkania na imieninach. Wyśmienita podawana w każdy sposób, czy to w formie espresso, zaparzana, cappuccino. Wyraźny aromat kakao i orzechów poprawia nastrój i sprawia, że lepiej się czuję. Fajnie łączy się ją z ciastem, szczególnie czekoladowym.
Rwanda Kizi Rift
https://gorillacoffee.pl/produkt/rwanda-kizi-rift/
Bardzo łagodna kawa o gładkiej kwasowości i zbalansowanych aromatach cytryny, orzechy i jaśminu. Wyczuwalna nuty gałki muszkatołowej, akcenty pieczonych kasztanów oraz karmel.
- Kraj pochodzenia: Rwanda
- Region: Centralna Rwanda, Rift Valley
- Plantacja: Kizi
- Ziarno: 100% Arabika
- Wysokość upraw – 2000-2200 m n.p.m
- Odmiana botaniczna: Burbon
- Metoda obróbki ziaren: Washed
- Rekomendacja zaparzania: Espresso, Drip, French Press, Kawiarka, Aeropress
Niezwykle oryginalny smak tej kawy zaskakuje mnie za każdym razem, gdy się nią delektuję. Jest to jednocześnie dla mnie najsilniej pobudzająca kawa, dlatego zdecydowanie uwielbiam ją pić w pracy. Tak unikalny aromat, ale jednocześnie kojarzy mi się z domem i miłymi wspomnieniami. Ta kawa idealnie koi moje nerwy i osładza te gorsze dni w pracy.
Kawy Gorilla urzekły mnie bogactwem aromatu, dzięki temu nawet w zaciszu domowym mogę delektować się kawą niczym z najlepszych kawiarni.