Cukierki krówki to jeden z najbardziej uwielbianych smakołyków w Polsce. Dlaczego tak lubimy krówki?
Ten smak kojarzy nam się z dzieciństwem i tradycją, ciepłem domowego ogniska. Lubimy wiele przysmaków z dawnych lat PRL. Przypominają nam ekscytujące chwile dzieciństwa, kiedy jeździliśmy na wakacje do dziadków na wieś albo dostawaliśmy na święta paczki ze słodyczami. Wtedy cukierki Krówki były dla nas łatwo dostępnymi słodyczami.
Dziś ten trend z powodzeniem wykorzystują marki tworząc słodycze reklamowe. Bo “Krówka” tworzy przyjazny klimat bezpieczeństwa i zaufania. Ale także cukierki krówki są doskonałym prezentem dla bliskiej osoby. Wręczając krówkę z własnym nadrukiem kontrahentowi, przyjacielowi, komuś w rodzinie przekazujemy, że darzymy osobę ciepłym uczuciem.
W dzisiejszym wpisie chciałabym omówić Krówki po Byku. Ich smak do złudzenia przypomina mi smak tych najlepszych mlecznych cukierków z dzieciństwa.
Na początek producent o sobie:
“Znamy tajemniczą recepturę na produkcję najlepszych w smaku krówek reklamowych i okolicznościowych.
Wszyscy znają i kochają krówki ciągutki! Produkujemy je ręcznie, bo takie są najlepsze. Na początku cukierek rozpływa się w ustach, pozwalając na długie rozkoszowanie się jego smakiem. Z czasem staje się kruchy, ale ten rodzaj krówki ma również swoich wielbicieli. Wykonujemy firmowekrówki z logo i krówki ślubne, które zachwycają wszystkich! Klienci chwalą nasze krówki za ich niepowtarzalny smak, aromat i konsystencję. Wiemy, co smakuje Polakom oraz znamy sposób na ubranie tego w niepowtarzalne opakowania”.
http://www.krowkipobyku.pl
Krówki po Byku tworzone są na indywidualne zamówienie klienta. Jestem zachwycona obsługą oferowaną przez producenta. Wystarczy podsunąć myśl, jakiś temat, a projekt jest tak niesamowicie ciekawy, atrakcyjny, że cukierki są cudowną formą reklamy firmy, jak i obdarowania kogoś bliskiego.
Pudełko Krówek po Byku, bedzie zatem idealnym prezentem, podarowaniem komuś słodkich chwil z pyszną krówką. A dlaczego są tak niesamowicie pyszne?
Przede wszystkim te krówki wytwarzane są ręcznie według tradycyjnej receptury. W skład krówek wchodzą jedynie najlepszej jakości składniki, i nie zawierają zbędnych „ulepszaczy”.
Zawierają prawdziwe masło, które jest tym kluczem jakości krówek. Tylko krówki zrobione z masła mają prawo do miana tych tradycyjnych, które znamy z dzieciństwa. To ono nadaje ich charakterystyczny maślany posmak i gładką konsystencję.
Skład: cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, masło, aromat wanilinowy
Kolejną zaletą Krówek po Byku jest to, że produkowane są ręcznie. Świeże krówki pakowane ręcznie są miękkie i delikatne, a ich kształt nieco nieregularny. Są również bardziej plastyczne.
Krówki pakowane są w dwa papierki – wewnętrzny ułatwiający odwijanie oraz zewnętrzny z indywidualnym nadrukiem, oba przeznaczone do kontaktu z żywnością.
Krówki po Byku, które otrzymałam były niezwykle świeże, co mogłam poznać po tym, że były całkowicie ciągnące, bez żadnej kruchości. Po potrzymaniu ich około 2 tygodni w ciepłym miejscu zrobiły się przyjemnie kruche z zewnątrz, w środku wciąż zachowując swą “ciągutkowatość”.
Zachwyca mnie absolutnie ich smak! To jakby połączenie mleka i masła oraz cukru. I nic więcej! Nie czuję tu wanilii, jakichś ulepszaczy. Po prostu smak jest tak fenomenalnie delikatny, miękki, aksamitny, że faktycznie przypomina mi beztroskie chwile dzieciństwa.