Cukierki krówki to jeden z najbardziej uwielbianych smakołyków w Polsce. Dlaczego tak lubimy krówki?
Ten smak kojarzy nam się z dzieciństwem i tradycją, ciepłem domowego ogniska. Lubimy wiele przysmaków z dawnych lat PRL. Przypominają nam ekscytujące chwile dzieciństwa, kiedy jeździliśmy na wakacje do dziadków na wieś albo dostawaliśmy na święta paczki ze słodyczami. Wtedy cukierki Krówki były dla nas łatwo dostępnymi słodyczami.
Dziś ten trend z powodzeniem wykorzystują marki tworząc słodycze reklamowe. Bo “Krówka” tworzy przyjazny klimat bezpieczeństwa i zaufania. Ale także cukierki krówki są doskonałym prezentem dla bliskiej osoby. Wręczając krówkę z własnym nadrukiem kontrahentowi, przyjacielowi, komuś w rodzinie przekazujemy, że darzymy osobę ciepłym uczuciem.
W dzisiejszym wpisie chciałabym omówić Krówki z Polskifolk.pl. Ich smak do złudzenia przypomina mi smak tych najlepszych mlecznych cukierków z dzieciństwa.
Zestaw Krówkowy MAXI (Krówki-Antykryzysówki)
https://polskifolk.com/18-wszystkie/1060-zestaw-krowkowy-maxi.html
Fantastyczny słodki zestaw, idealny na prezent dla najbliższych.
Nasza rodzinna firma to dwie kobiety – mama i córka, które nie tylko łączą więzy krwi, ale i miłość do słodkości.
Tradycje cukiernicze w Rodzinie Danek sięgają początku XX w. Wszystko zaczęło się w Krakowie, gdzie pierwsze kroki w zgłębianiu tajemnic słodkości – skąd się biorą, jak powstają i jak je czule tworzyć – stawiał Dziadek Józef, który był w późniejszym czasie założycielem bardzo popularnej cukierni “Krasnoludek” w Karpaczu.
Dziś KRÓWKA MLECZNA – to niezapomniany, magiczny smak dzieciństwa , do którego wszyscy z ogromną tęsknotą wracamy. Wielu dorosłych nadal ma słabość do KRÓWEK , bo KRÓWKA MLECZNA to klasyk, to czarowny łakoć, któremu trudno się oprzeć, a więc my się nie opieramy, my produkujemy najwspanialsze KRÓWKI na świecie, by ich czarem, słodem i rozkoszą dla podniebienia, moc podzielić się za Światem.
Przede wszystkim te krówki wytwarzane są ręcznie według tradycyjnej receptury. W skład krówek wchodzą jedynie najlepszej jakości składniki, i nie zawierają zbędnych „ulepszaczy”.
Tylko krówki zrobione z masła mają prawo do miana tych tradycyjnych, które znamy z dzieciństwa. To ono nadaje ich charakterystyczny maślany posmak i gładką konsystencję.
Kolejną zaletą Krówek jest to, że produkowane są ręcznie. Świeże krówki pakowane ręcznie są miękkie i delikatne, a ich kształt nieco nieregularny. Są również bardziej plastyczne.
Zachwyca mnie absolutnie ich smak! To jakby połączenie mleka i masła oraz cukru. I nic więcej! Nie czuję tu wanilii, jakichś ulepszaczy. Po prostu smak jest tak fenomenalnie delikatny, miękki, aksamitny, że faktycznie przypomina mi beztroskie chwile dzieciństwa.
POLECAM!