#Poniższy materiał jest współpracą reklamową
Zapraszam dzisiaj do przeglądu produktów z oferty Manufaktury Dzika Czekolada. Produkty tworzone są z zaangażowaniem i wysoką dbałością o każdy najdrobniejszy szczegół.
Czekolada wytwarzana jest robię ręcznie z prawdziwych nasion kakaowca i kilku naturalnych składników, bez użycia oleju palmowego i zbędnych dodatków.
Sekret smaku tkwi w starannie dobranych ziarnach, które wpływają na jakość i smakowe doznania smakoszy Dzikiej Czekolady.
W ofercie Manufaktury znajdziemy oprócz czekolad także fantastyczne praliny oraz doskonałej jakości chałwę. Zapraszam do przeglądu produktów – zdjęcia i opisy pochodzą ze strony sklepu.
czekolada mleczna z porzeczkami
https://dzikaczekolada.pl/pl/p/czekolada-mleczna-z-porzeczkami/50
“Czekolada mleczna bean to bar wykonana metodą rzemieślniczą z ziarna kakaowego i zaledwie kilku naturalnych składników. Jak każda z dzikich czekolad wytworzona z najwyższą starannością, ręcznie odlewana i dekorowana liofilizowanymi porzeczkami z polskich sadów. Prezentowana czekolada to alternatywa dla produkowanych masowo produktów z niskiej jakości surowców. Słodycz pełnomlecznej czekolady doskonale balansują liofilizowane porzeczki czyniąc z niej doskonały wykwintny słodycz, który znakomicie pasuje do filiżanki kawy”.
czekolada biała z porzeczkami
https://dzikaczekolada.pl/pl/p/czekolada-biala-z-porzeczkami/46
Czekolada biała wykonana metodą rzemieślniczą z masła kakaowego i zaledwie trzech naturalnych składników. Jak każda z dzikich czekolad wytworzona z najwyższą starannością, ręcznie odlewana i dekorowana liofilizowanymi czarnymi porzeczkami z polskich sadów. Prezentowana czekolada to alternatywa dla produkowanych masowo produktów z niskiej jakości surowców. Słodycz białej czekolady doskonale balansują liofilizowane porzeczki czyniąc z niej doskonały wykwintny słodycz, który znakomicie pasuje do filiżanki kawy.
czekolada ciemna 70% z pistacjami
https://dzikaczekolada.pl/pl/p/czekolada-ciemna-70-z-pistacjami/44
Tabliczka ciemnej rzemieślniczej czekolady wykonanej metodą bean to bar(od ziarna do tabliczki) z wysokiej jakości ziaren kakaowca z dodatkiem wolno prażonych tureckich lub irańskich pistacji. Czekolada wylana ręcznie w niezwykle oryginalnej formie stworzonej przez włoskiego projektanta.
Marcepan pistacjowy w ciemnej rzemieślniczej czekoladzie
https://dzikaczekolada.pl/pl/p/Marcepan-pistacjowy-w-ciemnej-rzemieslniczej-czekoladzie/39
Pralina o wyjątkowym nadzieniu z pistacjowego marcepana wykonanego ze znakomitych pistacji zbieranych w okolicach miasta Gazintep w Turcji, które jest uważane za światową stolicę pistacji.
Czekoladki są wykonane ręcznie bez użycia środków konserwujących, wyłącznie z naturalnych składników!
Wszystkie praliny wykonywane są na bieżąco ze świeżych składników najwyższej jakości.
Śliwka w ciemnej rzemieślniczej czekoladzie
https://dzikaczekolada.pl/pl/p/Sliwka-w-ciemnej-rzemieslniczej-czekoladzie/37
Flagowy produkt Dzikiej Czekolady. Doskonale zamarynowane w burbonie śliwki zostały zanurzone w deserowej czekoladzie przygotowanej na terenie manufaktury i wykonane w tradycyjny, rzemieślniczy sposób z kakaowca z Ameryki Południowej
Delikatna słodycz dobrze nasączonej śliwki doskonale balansuje się z aksamitną „dziką czekoladą” o głębokim smaku.
Moja opinia:
Wyroby Manufaktury Dzika Czekolada doskonale wpisują się we współczesne czasy, kiedy staramy się odżywiać świadomie i dzięki temu zachować długie zdrowie. To produkty bez zbędnych konserwantów ale też dziwnych dodatków dla ulepszenia smaku.
Marcepan pistacjowy w ciemnej czekoladzie ma niesamowity elegancki i wykwintny smak. Nadzienie jest delikatne, a jednocześnie wyrafinowane, to 100% pistacji. Te czekoladki prezentują się też jako prawdziwy okaz i są wyśmienite.
Moim faworytem jest śliwka w ciemnej rzemieślniczej czekoladzie. Smak jest tu prawdziwą magią! To arcydzieło stworzone w niepowtarzalny sposób.
Polecam także ręcznie wyrabiane czekolady np. ciemną czekoladę z pistacjami. To produkt ekskluzywny, dla smakoszy naprawdę dobrej i prawdziwej czekolady. Taka czekolada to dla mnie źródło energii i bogactwo witamin. Wykonana z najlepszych ziaren dodaje energii i siły, idealnie poprawia samopoczucie.
Oprócz bogatego i wykwintnego smaku produkty także pięknie się prezentują.
Fascynujące jest to, że produkty zamówione z Manufaktury zazwyczaj mają nie więcej niż tydzień od momentu produkcji. Produkty Manufaktury Dzika Czekolada to świeżość i jakość rzadko spotykaną na rynku. Dla miłośników dobrego smaku czekolady w ekskluzywnym wydaniu.